هر سال مرکز ملی سنجش و پذیرش استعداد های درخشان و دانش پژوهان جوان برای جذب دانش آموزان مستعد و توانمند اقدام به برگزاری آزمون مدارس تیزهوشان در دو پایه هفتم و دهم می نماید . متقاضیان تحصیل در هر یک از این پایه ها برای سال تحصیلی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ باید در بازه زمانی مشخصی جهت ثبت نام در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم به سایت hoosh.medu.ir و برای آزمون مدارس تیزهوشان نهم به دهم به سامانه azmoon.medu.ir مراجعه کنند .
مدارس تیزهوشان به دلیل کیفیت و امکانات آموزشی بالا نسبت به سایر مدارس موجب شده مورد توجه بسیاری از والدین و دانش آموزان قرار بگیرد . آزمون مدارس تیزهوشان برای شناخت استعداد های برتر از میان دانش آموزان مستعد در دو پایه تیزهوشان ششم به هفتم و تیزهوشان نهم به دهم جهت ورود به مدارس استعداد درخشان یا سمپاد به صورت هماهنگ کشوری برگزار می شود .
طی تغییرات انجام شده توسط سازمان آموزش و پرورش ، آزمون مدارس تیزهوشان ششم به هفتم و آزمون مدارس نمونه دولتی ششم به هفتم حذف شدند و پذیرش در مدارس تیزهوشان دوره اول متوسطه صرفاً بر اساس آزمون سنجش هوش انجام می پذیرد .
در سال تحصیلی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ روند تقریبا به صورت مشابه با آزمون ورودی سال تحصیلی گذشته برگزار خواهد شد . بنابراین در این مقاله می خواهیم به سوالات مهمی درباره آزمون مانند زمان ، نحوه و شرایط و سایت ثبت نام در آزمون تیزهوشان ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ و همچنین سوالات و منابع آزمون ، زمان برگزاری و زمان اعلام نتایچ پاسخ دهیم .
زمان ، سایت و نحوه ثبت نام مدارس تیزهوشان ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱
داوطلبان ثبت نام آزمون تیزهوشان در پایه هفتم می توانند با مراجعه به سایت hoosh.medu.ir اطلاعات دانش آموزی خود را وارد نموده و ضمن پرداخت هزینه ثبت نام تیزهوشان اقدام به ثبت نام خود نمایند . ثبت نام آزمون تیزهوشان ششم ابتدایی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ احتمالا همانند سال گذشته از بهمن ماه شروع شده و داوطلبان اسفند فرصت ثبت نام در این آزمون را خواهند داشت .
متقاضیان شرکت در آزمون تیزهوشان نهم به دهم ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ نیز جهت ثبت نام باید در بازه زمانی مشابه ، از طریق سایت ثبت نام تیزهوشان به نشانی azmoon.medu.ir اقدام نمایند .
شرایط ثبت نام آزمون تیزهوشان ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱
از شرایط عمومی شرکت در آزمون تیزهوشان ۱۴۰۰داشتن تابعیت ایرانی است ؛ البته دانش آموزانی که تابعیت ایرانی ندارند هم می توانند با شرایط خاص ثبت نام و در آزمون شرکت کنند . اما شرایط اختصاصی شرکت در آزمون تیزهوشان برای پایه ششم به هفتم و نهم به دهم متفاوت است که در ادامه به توضیح آن پرداخته ایم .
شرایط ثبت نام آزمون تیزهوشان ششم به هفتم ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ :
از شرایط اختصاصیثبت نام آزمون تیزهوشان ششم ابتدایی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱
- اشتغال به تحصیل دانش آموز در پایه ششم ابتدایی است.
- همچنین کسب مقیاس خیلی خوب در تمامی دروس پایه پنجم و ششم ابتدایی است.
- البته دانش آموزانی که فقط در یک درس در مجموع دروس پنجم و ششم نمره خوب داشته باشند هم می توانند در این سنجش شرکت کنند .
شرایط ثبت نام آزمون تیزهوشان نهم به دهم ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ :
از شرایط اختصاصیثبت نام آزمون تیزهوشان نهم به دهم ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱
- اشتغال به تحصیل دانش آموز در پایه نهم است .
- دارا بودن معدل کل سالانه ۱۹ در پایه هشتم می باشد .
حذف آزمون و یا تجمیع چند آزمون مدارس تیزهوشان
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش به نقل از ایسنا، فاطمه مهاجرانی ، درباره برخی انتقادات مبنی بر اینکه چرا باید دو نوبت آزمون در انتهای پایه ششم و انتهای پایه نهم برای ورود به مدارس سمپاد برگزار شود، اظهارکرد : واقعیت این است که آموزش و پرورش جدای از بقیه جامعه نیست و نمیتوان گفت آموزش و پرورش بدون امتحان باشد.
وی افزود: به هر حال دانش آموز باید فردا کنکور بدهد و لزوما حذف آزمون و یا تجمیع چند آزمون با یکدیگر طرح کارآیی نیست و نیاز به مطالعه همه جانبه دارد.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان با بیان اینکه باید تبعات ناشی از هر برنامهای را به صورت دقیق بررسی کرد، گفت: تصمیمات مدیریتی تصمیمات بسیار گرانقیمتی هستند زیرا یک نسل را متاثر میکنند.
تصمیمات مدیریتی، کلان هستند و مطالعه همه جانبه لازم دارند و چه بسا یک تصمیم برای حذف یک آزمون منشا اتفاق اجتماعی بزرگ غیرقابل پیش بینی شود.
مهاجرانی بر ضرورت فرهنگسازی برای خانوادهها درباره ورود فرزندشان به مدارس تیزهوشان اظهارکرد: تیزهوشی یک اتفاق نادر است و قرار نیست همه افراد جامعه تیزهوش باشند. ایزوله بار آوردن فرزندان هم آسیبهای خودش را دارد و باید به این سمت برویم که هرکس سرجای خود قرار بگیرد و برخی والدین باور کنند که فرزندشان تیزهوش نیست اما میتواند بسیار خوب و موفق باشد و راه موفقیت لزوما از مدارس سمپاد نمیگذرد. پذیرش این موضوع کمک میکند کودک و خود خانواده تحت استرس نباشند.
وی آخرین وضعیت طرح شهاب را نیز تشریح کرد و گفت: طرح شهاب طرح بزرگ و خوبی است که چهارسال است اجرا میشود و اکنون یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در ۳۸۶ منطقه در پایه هفتم تحت پوشش هستند. هدف این طرح شناسایی و هدایت استعدادهای برتر در حوزههای مختلف استعدادی و با رویکرد تلفیقی یا عدم جداسازی است.